Ton du Chatinier

Ton du Chatinier is een voormalig trainer en voetballer van FC Utrecht. De geboren Utrechter speelde tussen 1977 en 1987 maar liefst 235 wedstrijden in het eerste elftal en was na zijn actieve carrière werkzaam als jeugd-, interim-, assistent- en hoofdtrainer van FC Utrecht.

Verknocht aan FC Utrecht
Du Chatinier werd geboren in de volkswijk Lombok en begon met voetballen bij de amateurs van Velox, de club die later op zou gaan in FC Utrecht. In 1977 maakte de jonge voorstopper zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht. Uiteindelijk werd Du Chatinier een gewaardeerde kracht en verdween hij de tien jaren daarna niet meer uit de basis. Met FC Utrecht veroverde Du Chatinier in 1985 de KNVB Beker en werd plaatsing voor Europees voetbal bewerkstelligd.

Noodgedwongen stoppen met voetbal
Ondanks dat Du Chatinier verknocht was aan FC Utrecht, kreeg hij wel de kans om elders rond te kijken. Onder meer ADO Den Haag meldde zich in de Domstad voor Du Chatinier, die echter te kennen gaf FC Utrecht trouw te blijven. Totdat in 1986 een liesblessure roet in het eten gooide. Du Chatinier was pas 29 jaar toen hij noodgedwongen moest stoppen met het spelen van betaald voetbal.

Trainersloopbaan Du Chatinier
Maar ook na zijn carrière was het FC Utrecht voor en FC Utrecht na. Du Chatinier werd jeugdtrainer en was in die periode ook oefenmeester bij meerdere amateurclubs, zoals VV Montfoort, SV Argon, AFC, USV Elinkwijk, Kozakken Boys en Spakenburg, voordat hij in 2008 werd gevraagd om assistent-trainer te worden van Willem van Hanegem bij het eerste elftal van FC Utrecht. Eind december 2008 werd Van Hanegem ontslagen en Du Chatinier werd de hoofdtrainer FC Utrecht.

Naar het WK met Zuid-Korea
Tot 2011 stond hij onder contract bij FC Utrecht. Maar de verbintenis werd niet verlengd en Du Chatinier vertrok naar het buitenland. Hij was assistent bij het Russische FK Anzji Machatsjkala en nam als assistent-bondscoach met Zuid-Korea deel aan het WK van 2014. In juni 2016 keerde Du Chatinier terug op de Nederlandse velden, als trainer van zijn oude club AFC. Daar werkte hij tot oktober 2017. Inmiddels woont Du Chatinier in Frankrijk, waar hij een B&B en huisjes verhuurbedrijf heeft: escudes.com.

Ton du Chatinier-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Ton du Chatinier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties