Stijn Vreven

Stijn Vreven was jarenlang een cultheld in het shirt van FC Utrecht. De rechtsback, die bekend stond om zijn tomeloze inzet, groeide in de Domstad uit tot een geliefde speler. Vreven gaf nooit op en hield er een agressieve manier van verdedigen op na. Uiteindelijk speelde hij vier seizoenen lang voor FC Utrecht. In het seizoen 2002/2003 werd de KNVB Beker veroverd.

Vertrek bij FC Utrecht
De Belg werd in 1999 door FC Utrecht opgehaald bij KAA Gent en vertrok in 2003 naar het Duitse 1. FC Kaiserslautern. Het werd echter een avontuur van korte duur. Vreven speelde slechts acht duels en keerde een jaar later alweer terug naar de Eredivisie.

Eigen doodvonnis in Arnhem
Vitesse werd zijn nieuwe club. In Arnhem werd Vreven eveneens geroemd om zijn inzet, maar daarmee tekende hij ook zijn eigen doodvonnis. Vreven deed openlijk zijn beklag over de ‘kerststemming’ die er hing bij Vitesse, waarop de club besloot hem terug te zetten naar het tweede elftal.

Mislukt avontuur op Cyprus
Uiteindelijk maakte Vreven in 2005 een transfer naar het Cypriotische Omonia Nicosia. Maar ook zijn avontuur op Cyprus werd geen succes. Vreven hekelde het feit dat de Cyprioten meer op techniek dan op inzet speelden en hij ging in 2006 dan ook in op aanbieding van ADO Den Haag. In de Hofstad kreeg Vreven direct de aanvoerdersband om zijn arm. Desondanks bleef hij ook maar een jaartje bij ADO. Uiteindelijk keerde Vreven terug naar België, waar hij zijn loopbaan in 2010 afsloot bij KESK Leopoldsburg.

Carrière als trainer
Toen de voetbalschoenen eenmaal aan de wilgen hingen ging de focus op een carrière als trainer. Tussen 2017 en 2018 stond Vreven langs de lijn als oefenmeester van NAC Breda. Inmiddels is De Indiaan (de bijnaam die hij kreeg vanwege zijn fascinatie voor de Indianencultuur) trainer bij het Slowaakse AS Trencin.

Stijn Vreven: Pure Haat, Pure Liefde
Vreven is getrouwd met zijn vrouw Tanja Vreven en heeft samen met haar een dochter. Inmiddels is er ook een boek op de markt over Stijn Vreven. In de biografie Stijn Vreven: Pure Haat, Pure Liefde, zijn de twee persoonlijkheden van de flamboyante Streven verenigd.  

Stijn Vreven-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Stijn Vreven

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties