Sebastien Haller

Sébastien Haller is één van de beste spitsen die het shirt van FC Utrecht heeft gedragen. De Franse centrumaanvaller scoorde in 98 officiële duels maar liefst 51 keer en bereidde daarnaast ook nog eens 16 treffers voor namens de club uit de Domstad.

Schot in de roos
Haller kwam tijdens de winterse transferwindow van het seizoen 2014/2015 op huurbasis naar FC Utrecht, dat hem overnam AJ Auxerre uit Frankrijk. Het bleek een schot in de roos. Haller maakte in vijftien wedstrijden in de tweede seizoenshelft tien doelpunten. FC Utrecht had genoeg gezien en had gelukkig een optie tot koop bedongen. Het huurcontract werd dan ook omgezet een in vast dienstverband: Haller lag tot de zomer van 2019 vast in De Galgenwaard. FC Utrecht maakte 750.000 euro over naar AJ Auxerre. Haller groeide uiteindelijk uit tot de meeste scorende buitenlander in het shirt van FC Utrecht. Die titel was daarvoor voor Stefaan Tanghe.

Transfer naar Eintracht Frankfurt
FC Utrecht had goud en handen en wist dat Haller zijn contract niet uit zou dienen. In mei 2017 zette de lange aanvaller (lengte 1,90 meter) zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij het Duitse Eintracht Frankfurt. In de Bundesliga ging Haller vrolijk doen met hetgeen waar hij goed in is: het maken van goals. Met Eintracht Frankfurt wist Haller onder meer de DFB-Pokal te veroveren, door grootmacht Bayern München met 3-1 te kijk te zetten in de finale.

Voor 50 miljoen euro naar Engeland
Ook Eintracht Frankfurt bleek een tussenstation. In juli 2019 werd bekend dat Haller voor een bedrag van om en nabij de 50 miljoen euro (een clubrecord) naar de Engelse Premier League-club West Ham United. Bij West Ham United verging het Haller een stuk minder dan bij Eintracht Frankfurt en FC Utrecht.

Ajax haalt Haller weer naar Nederland
West Ham United wilde een deel van haar investering terug verdienen en in januari 2021 werd bekend dat Haller terugkeerde naar de Eredivisie. Ajax legde een bedrag van maar liefst 22,5 miljoen op tafel. Haller werd daarmee de duurste speler in de Eredivisie ooit. Bij Ajax heeft hij een contract tot medio 2025.

Sebastien Haller-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Sebastien Haller

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties