René Hake

René Hake kreeg op 6 november 2020 te horen waar hij zo naar verlangde: de oefenmeester uit Erica werd aangesteld als hoofdtrainer van FC Utrecht, als opvolger van John van den Brom, die midden in het seizoen naar het Belgische KRC Genk vertrok.

Definitieve aanstelling
Het betrof echter een periode tot aan de winterstop, daarna zou de clubleiding om de tafel gaan en beslissen over een definitieve invulling van het hoofdtrainerschap van FC Utrecht. De kogel ging op de laatste dag van 2020 door de kerk. Hake tekende in de Domstad een contract voor 1,5 seizoen als eindverantwoordelijke van het eerste elftal. Rick Kruys en Sander Keller zijn de assistenten van Hake. Sinds 2019 liep Hake echter al rond bij FC Utrecht. Hij was werkzaam als trainer van de beloften, waarmee hij uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie.

Roerige jaren bij FC Twente
Voordat Hake neerstreek bij FC Utrecht stond hij ook op eigen benen bij SC Cambuur en in de Eredivisie bij FC Twente. In Enschede werd hij na het ontslag van Alfred Schreuder doorgeschoven vanuit de positie als assistent-trainer. Mede dankzij de inbreng van sterspeler Hakim Ziyech eindigde Hake in zijn eerste seizoen als dertiende met FC Twente, een jaar later zelfs als zevende. Na een slechte start in het derde seizoen, overkwam Hake hetzelfde als Schreuder: hij werd ontslagen.  

Eerdere avonturen bij PEC Zwolle en FC Emmen
Voordat hij aan zijn avontuur bij FC Twente begon, stond Hake ook nog onder contract bij PEC Zwolle en FC Emmen. In Zwolle was hij assistent-trainer van Ron Jans, die inmiddels de hoofdtrainer is van FC Twente. Bij FC Emmen, de club waar Hake in de jeugdopleiding zelf als voetballer speelde, was hij een tijdje de hoofdtrainer. In april 2012 maakte Emmen echter bekend dat het afscheid nam van Hake.  

René Hake-nieuws

Lees al het laatste nieuws over René Hake

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties