VIDEO | Jong FC Utrecht verliest oefenduel van competitiegenoot

Jong FC Utrecht speelde vanmiddag om 12:00 uur een oefenduel bij en tegen competitiegenoot Jong AZ. Lang stond er een gelijke stand op het scorebord, maar in de slotfase wist de thuisploeg toch de overwinning over de streep te trekken.

Na een kwartier spelen kwamen de Alkmaarse beloften op een 1-0 voorsprong. Bram Franken tekende voor de openingstreffer. Tien minuten voor rust deed Denso Kasius wat terug namens Jong FC Utrecht. De rechtsback bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

Door late doelpunten van Des Kunst en Joey Jacobs in de 86e en 90e minuut wist Jong AZ de oefenwedstrijd uiteindelijk te winnen. Iets minder dan een maand geleden troffen beide ploegen elkaar ook in competitieverband. Ook toen waren de Alkmaarders te sterk. Destijds werd het 1-2 in Utrecht.

Opstelling Jong AZ: André Krul; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Sem Dirks, Maxim Gullit (46. Zico Buurmeester); Bram Franken, Yusuf Barasi (46. Fedde de Jong), Peer Koopmeiners; Millen Baars (33. Iman Griffith), Richonell Margaret (61. Allouch), Soulyman Allouch (33. Des Kunst).

Opstelling Jong FC Utrecht: Jord Ruijgrok; Denso Kasius, Ruben Kluivert, Noah Luke (70. Sam Tel), Djevencio van der Kust; Rida El Barjiji, Oussama Alou, Raymond Huizing (70. Ozcan Yassar); Derensili Sanches Fernandes (46. Yuya Ikeshita), Tassin Tekfaoui, Yassin Nasser.