Mimoun Mahi

Mimoun Mahi was één van de grootste vissen die FC Utrecht in de zomer van 2020 binnenhengelde. De 26-jarige aanvaller, tevens international van Marokko, zette zijn handtekening onder een contract voor maar liefst vier seizoenen. Mahi werd door FC Utrecht overgenomen van het Zwitserse FC Zürich, dat hem in 2019 transfervrij ophaalde bij FC Groningen. Ondanks dat Mahi een verbintenis had voor drie jaar bij FC Zürich, duurde zijn buitenlandse avontuur duurde slechts een jaar.

Sparta Rotterdam
In 2011 belandde Mahi in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, dat hem overnam van de amateurs van Quick Den Haag. Eenmaal onder de rook van Het Kasteel ging het snel met de technisch begaafde voorhoedespeler. Mahi maakte op 17 oktober 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta.

Doorbraak bij FC Groningen
FC Groningen had genoeg gezien en besloot Mahi in 2014 weg te plukken bij Sparta. Bij de Trots van het Noorden drukte hij definitief zijn neus aan het venster. Mahi was een van de dragende krachten bij FC Groningen en de linksbuiten wist in 138 wedstrijden 39 keer te scoren. Met FC Groningen veroverde hij ook één prijs. In het seizoen 2014/2015 waren Mahi en FC Groningen de sterkste in de KNVB Beker.

Uit de selectie gezet
Dieptepunten waren er echter ook gedurende zijn periode in het hoge noorden. In oktober 2017 werd Mahi samen met ploeggenoot Oussama Idrissi uit de selectie gezet vanwege ‘een ontoelaatbare houding en gedrag’. Na een verbanning van negen dagen keerde het duo terug in het eerste elftal.

International van Marokko
Op 1 september 2017 maakte Mahi zijn debuut voor het nationale elftal van Marokko. In een WK-kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 werd Mali met 6-0 opgerold. Mahi tekende bij zijn eerste minuten voor de Leeuwen van de Atlas voor de zesde en laatste treffer.

Vriendin van Mahi
Mahi heeft een relatie met zijn vriendin Daisy Vlasman. Samen hebben ze twee kinderen: Lana-Sophia en Jesslyn Dua. 

Mimoun Mahi-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Mimoun Mahi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties