Michael Mols

Michael Mols is een oud-voetballer die het grootste gedeelte van zijn loopbaan uitkwam voor FC Utrecht. Gedurende zijn periode in de Domstad kroonde Mols zich maar liefst drie keer tot topscorer van de club. Hiermee verwierf Mols een speciale status bij de fans van FC Utrecht, die hem uitriepen tot ‘legend’.

Doelpuntenmachine bij FC Utrecht
Mols werd in 1996 door FC Utrecht transfervrij overgenomen van FC Twente, waar hij in 108 wedstrijden 26 keer het net liet bollen. Naar vier jaar in Enschede vertrok de spits naar FC Utrecht. Na drie seizoenen stokte de teller op 94 wedstrijden 49 doelpunten. Na het seizoen 1998/1999 werd hij uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar. De naam Mols werd mede daardoor ook in het buitenland bekend en de aanvaller maakte een transfer naar het Schotse Glasgow Rangers.

Transfer naar Glasgow Rangers
Uiteindelijk speelde Mols vijf seizoenen in het shirt van de Schotse topclub, maar zo goed als in zijn periode bij FC Utrecht werd hij niet meer. Dit kwam onder meer door een zware knieblessure, die Mols opliep in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München, na een botsing met de Duitse goalie Oliver Kahn. Het seizoen zat er daarmee op voor Mols, die na zijn herstel ook niet meer geselecteerd werd voor het Nederlandse elftal.

Nooit meer de oude Mols
In 2004 keerde Mols terug naar Nederland, om wederom voor FC Utrecht te gaan spelen. Zo’n succes als in zijn eerste periode, werd het allesbehalve. Mols wist in 14 duels slechts 1 keer te scoren en dat was voor FC Utrecht de reden hem geen contractverlenging voor te schotelen. In de jaren daarna speelde Mols nog voor ADO Den Haag en Feyenoord, om vervolgens in 2009 een einde aan zijn carrière te maken.

Wat doet Mols tegenwoordig?
Inmiddels is Mols jeugdtrainer bij FC Utrecht, waar hij onderdeel uitmaakt van de technische staf van het O18-elftal. Mols is getrouwd met zijn vrouw en heeft een zoon.

Michael Mols-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Michael Mols

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties