Mark van der Maarel

Mark van der Maarel mag met recht een kind van FC Utrecht worden genoemd. De verdediger speelde in de jeugdopleiding van de club en kwam al meer dan 250 keer uit in de Eredivisie voor FC Utrecht. Van der Maarel maakte zijn debuut in het seizoen 2009/2010 en heeft nog een contract tot medio 2021.

Doorbraak bij FC Utrecht
Van der Maarel speelde in zijn jeugdjaren voor de amateurs van Argon en Haarlem, waarna hij in 2008 werd opgepikt door FC Utrecht. Een jaar later, op 20 september 2009, debuteerde hij in de hoofdmacht van FC Utrecht. Tegen ADO Den Haag kwam Van der Maarel in het veld voor Sander Keller. In die periode maakte Van der Maarel ook zijn opwachting in de selectie van het Nederlands elftal onder de 21.

Clubicoon in de Domstad
Inmiddels is Van der Maarel niet meer weg te denken uit het eerste elftal van FC Utrecht. Het clubicoon trad in november 2020 toe tot een illuster rijtje voetballers die lange tijd in de Domstad actief waren. Van der Maarel speelde op zondag 29 november 2020 zijn 250e competitiewedstrijd voor FC Utrecht. Het gat met mede-iconen Jan-Willem van Ede (409 wedstrijden), Leo van Veen (391 wedstrijden) en Jean-Paul De Jong (370 wedstrijden) is echter nog immens groot.

David di Tomasso-trofee
In het seizoen 2017/2018 werd Van der Maarel door het publiek van FC Utrecht uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Daarmee won hij de David di Tomasso-trofee, de benaming voor de prijs voor de beste speler van het seizoen van FC Utrecht. De prijs bestond al jaren, maar kreeg in 2005 de huidige naam, nadat de beste speler van dat jaar – David di Tomasso – in zijn slaap overleed.

Privéleven en afkomst
Zijn getinte huidskleur heeft Van der Maarel te danken aan de Indonesische afkomst van zijn moeder. Inmiddels is de verdediger al lange tijd samen met zijn vriendin Tessa Meijlink, met wie Van der Maarel een relatie heeft. 

Mark van der Maarel-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Mark van der Maarel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties