Maarten Paes

In de lente van 2018 werd bekend dat FC Utrecht zich ging versterken met Maarten Paes. De jonge doelman werd overgenomen van NEC, dat hem overnam van de amateurs van VV Union. Bij NEC speelde Paes vier jaren in de jeugdopleiding.

Van NEC naar FC Utrecht
In Nijmegen moest Paes het doen met een rol als reservegoalie, waarop hij in 2018 dus naar FC Utrecht vertrok. In de Domstad was Paes overgeleverd aan speelminuten bij het beloftenelftal, want David Jensen en Nick Marsman stonden hoger in de pikorde.

Paes wordt eerste doelman
Hoe anders was de rolverdeling in het begin van het seizoen 2019/2020. Paes werd eerste keeper, maar raakte in de winterstop geblesseerd. Dat deed FC Utrecht ertoe besluiten Oranje-international Jeroen Zoet voor een halfjaar te huren van PSV.

Coronabesmetting
Eenmaal gerevalideerd nam Paes zijn plek onder de lat weer in, maar hij raakte deze in het seizoen 2020/2021 ook weer kwijt. Paes was hersteld van een coronabesmetting, maar bij FC Utrecht besloot men zijn vervanger Thijmen Nijhuis te laten staan. De technische staf gaf aan geen reden tot een keeperswissel te zien.

Concurrentiestrijd met Nijhuis
De wisseling van de wacht was echter van korte duur. Nijhuis kon niet omgaan met de druk en blunderde enkele weken op rij opzichtig, wat trainer René Hake deed besluiten Paes weer in het doel te zetten. Maar ook nu speelde hij maar een aantal wedstrijden. Paes liep een hersenschudding op en moest toekijken hoe de van Borussia Dortmund overgekomen Eric Oelschlägel de honneurs waarnam.

Jong Oranje
Paes is een zoon van voormalig NEC-voorzitter Vincent Paes en maakt normaliter deel uit van de selectie van Jong Oranje. Zijn debuut voor het beloftenelftal van Nederland maakte Paes op 24 maart 2019, toen er met 0-0 werd gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten. Daarvoor werd hij ook opgeroepen voor diverse vertegenwoordigende elftallen, zoals Oranje onder 20.

Maarten Paes-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Maarten Paes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties