Joris van Overeem

Joris van Overeem loopt sinds de zomer van 2018 rond op de burelen van FC Utrecht. De dynamische middenvelder kwam dat jaar over van AZ, de club waar hij ook de volledige jeugdopleiding doorliep en uiteindelijk doorbrak in het betaald voetbal.

Debuut bij AZ
Van Overeem debuteerde op 30 oktober 2013 in de hoofdmacht van AZ. Hij viel in het bekerduel met Achilles’29 in voor Jan Wuytens, die eveneens een verleden heeft bij FC Utrecht, en maakte direct zijn eerste doelpunt. Dat seizoen stond Van Overeem ook voor het eerst op het veld tijdens een Europees duel. In het kader van de UEFA Europa League kwam hij tegen PAOK Saloniki na 89 minuten in het veld voor Ridgeciano Haps.

Huurperiode in Dordrecht
Maar de destijds jonge Van Overeem – tevens Nederlands jeugdinternational - slaagde er niet in een vaste waarde te worden bij AZ. Marco Boogers erkende het talent van de rechtspoot en haalde hem naar FC Dordrecht, dat hem voor één seizoen huurde. Ondanks dat Van Overeem met FC Dordrecht degradeerde uit de Eredivisie, was het wel een leerzaam seizoen. Hij speelde alle 34 wedstrijden.

Terug naar Alkmaar
Daarna keerde Van Overeem terug bij AZ. In de vier jaren die hij vervolgens nog in het rood van de Alkmaarders speelde kwam Van Overeem tot 117 wedstrijden in het eerste elftal. Vaker dan hem lief was, betrad hij het veld echter als invaller. In mei 2018 werd bekend dat Van Overeen een vierjarig contract tekende bij FC Utrecht.

Tweetalig vwo-diploma
Dat Van Overeem geen domme jongen is, blijkt wel uit het volgende. Zo heeft hij een tweetalig vwo-diploma op zak, dat hij behaalde op het OSG Willem Blaeu in Alkmaar. Nu volgt hij een thuisstudie psychologie. Van Overeem heeft een relatie met zijn vriendin Rowin van Rossum.

Joris van Overeem-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Joris van Overeem

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties