John van den Brom

John van den Brom maakte op 6 november 2020 bekend dat hij FC Utrecht midden in het seizoen ging verlaten. De oefenmeester tekende een contract tot medio 2023 bij het Belgische KRC Genk. René Hake werd door de clubleiding van FC Utrecht aangesteld als opvolger van Van den Brom.

Streep door KNVB Beker
Van den Brom was sinds juli 2019 werkzaam bij FC Utrecht, waar hij nog een contract had tot medio 2022. In zijn eerste seizoen bij FC Utrecht, dat voortijdig werd afgebroken door de coronacrisis, eindigde Van den Brom als zesde en bereikte hij de finale van de KNVB Beker. Deze werd echter nooit gespeeld.

Successen met AZ
Voordat hij naar de Domstad vertrok was hij jarenlang de hoofdtrainer van AZ. In 2014 trad hij in dienst in Alkmaar, waar hij maar liefst vijf seizoenen bleef. Met AZ slaagde Van den Brom er in bijna al zijn seizoenen in plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen. Tweemaal drong AZ ook door tot de finale van de KNVB Beker, maar twee keer ging deze verloren.  

Kampioen van België
Zijn grootste succes in zijn trainerscarrière behaalde Van den Brom met RSC Anderlecht. In het seizoen 2012/2013 veroverde hij de landstitel. Maar in het jaar na het kampioenschap ging het een stuk moeizamer. De Belgische topclub had een enorme achterstand op concurrent Standard Luik en Van den Brom werd op 10 maart 2014 ontslagen. Voor zijn Belgische avontuur was Van den Brom ook nog hoofdtrainer bij AGOVV, ADO Den Haag en Vitesse.

Eigen carrière
Ook als speler kende Van den Brom geen onverdienstelijke loopbaan. Hij groeide in zijn tijd bij Vitesse uit tot een van de clubiconen en werd vanwege zijn verdiensten voor de Arnhemmers benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Met zijn goede spel bij Vitesse verdiende Van den Brom een transfer naar Ajax, waarmee hij twee keer de landstitel greep. Na Ajax speelde hij ook nog kort bij het Turkse Istanbulspor, voordat hij terugkeerde naar Vitesse en zijn carrière uiteindelijk afsloot bij De Graafschap. 

John van den Brom-nieuws

Lees al het laatste nieuws over John van den Brom

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties