Jacob Mulenga

Jacob Mulenga verdedigde tussen 2009 en 2014 de clubkleuren van FC Utrecht. De Zambiaanse aanvaller groeide in de Domstad uit tot een clubicoon, onder meer dankzij de 39 doelpunten die hij produceerde in de 100 wedstrijden die Mulenga speelde in het shirt van FC Utrecht.

Doelpunten bij FC Utrecht
In 2009 werd bekend dat FC Utrecht zich versterkte met een nieuwe spits. Mulenga werd overgenomen van het Franse LB Châteauroux. Bij FC Utrecht tekende hij een contract voor drie seizoenen. Mulenga scoorde er lustig op los, maar toch hangt er ook een zwarte deken over zijn periode in Utrecht.

Kruisbandblessures voor Mulenga
Op 31 oktober 2010 scheurde hij zijn rechterkruisband, waardoor er een streep kon door het restant van het seizoen. Pas in augustus 2011 maakte Mulenga zijn rentree. En hoe. Hoogstpersoonlijk schoot hij FC Utrecht van een 2-0 achterstand terug naar een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap. Het noodlot bleef hem echter niet bespaard. In een wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax scheurde Mulenga ditmaal zijn linkerkruisband en wachtte hem wederom een maandenlange revalidatie.

Geen salaris in China
In 2014 liet Mulenga FC Utrecht achter zich en vertrok hij naar Turkije. Hij bleef slechts een halfjaar bij Adana Demirspor en koos voor een Chinees avontuur. In China speelde Mulenga voor Shijiazhuang Ever Bright, maar die club verruilde hij in 2018 voor Liaoning Hongyun FC, waar Mulenga aanvoerder werd. Ondanks een doorlopend contract tot medio 2020 vertrok Mulenga voortijdig bij Lianoning Hongyun FC. Hij klaagde zijn werkgever aan, omdat hij over 2019 geen salaris had ontvangen in China.

Terug in Nederland
Sinds de zomer van 2020 is Liaoning Hongyun FC failliet. Mulenga keerde daarop terug naar Nederland. Na een proefperiode bij Go Ahead Eagles schotelde de Deventer club hem een contract voor. Bij Go Ahead Eagles speelde Mulenga lang niet alles, maar was hij met enkele treffers wel belangrijk voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen.   

Jacob Mulenga-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Jacob Mulenga

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties