VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht speelt gelijk tegen Royal Antwerp

FC Utrecht logo
FC Utrecht logo Foto: © Pro Shots

FC Utrecht trad vanmiddag aan tegen het Belgische Royal Antwerp FC. De Domstedelingen konden hun indrukwekkende 7-2 zege op KV Mechelen van eerder deze week geen vervolg geven, het werd gelijk: 2-2.

Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen op de 0-1 in België. Het had duidelijk de overhand en kwam heel dichtbij een voorsprong via Moussa Sylla die op de paal schoot. Nog geen minuut later lobte Joris van Overeem de bal op de lat.

Bijzonder aan deze wedstrijd is dat beide ploegen twee keer 60 minuten voetballen. Dit zodat zoveel mogelijk spelers de kans krijgen om zich te laten zien. Royal Antwerp komt, tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong in de 48e minuut. Niet veel later raakt Utrecht wederom het aluminium via Bart Ramselaar. De beide ploegen gaan vervolgens rusten in de 60e minuut met een 1-0 voorsprong voor de Belgen.

De tweede helft wordt gestart met een volledige nieuwe elf van Utrecht. De opstelling: De Keijzer; Ter Avest, Van der Maarel, Janssen, Warmerdam; Maher, Van den Berg, Van de Streek; Kerk, Dalmau, Boussaid. De Domstedelingen krijgen tijdens de tweede helft een aantal kansen op de 1-1, maar weten deze niet te benutten. Even later ontstaat er wat discussie door een beslissing van de scheidsrechter, hij geeft namelijk een discutabele penalty.

De penalty wordt vervolgens benut waardoor Royal Antwerp op een 2-0 voorsprong komt. In de 88e minuut komt Utrecht vervolgens terug in de wedstrijd door een goal van Gyrano Kerk. In de 107e minuut kwamen de Utrechters op gelijke hoogte door een mooi doelpunt van Othmane Boussaid. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Maar Utrecht maakte indruk en verdiende een overwinning.