VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht rekent thuis af met RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft de eerste drie punten in het nieuwe Eredivisie-seizoen te pakken. In het thuisduel met RKC Waalwijk wisten de Domstedelingen met 3-1 te winnen.

In de openingsfase van het duel was het de Gyrano Kerk die voor het meeste gevaar zorgde. De felbegeerde aanvaller draaide zijn directe tegenstander meerdere keren dol, maar wist het net in de eerste helft nog niet te vinden.

Kort voor rust kwam FC Utrecht alsnog op voorsprong. Uit een voorzet van Django Warmerdam was het Mimoun Mahi die knap raak schoot: 1-0. Na de theepauze bleef FC Utrecht de bovenliggende partij, maar wist RKC Waalwijk desondanks langszij te komen. Vitalie Damascan maakte de 1-1.

In het laatste halfuur kreeg FC Utrecht grote kansen via Simon Gustafson, die RKC-doelman Kostas Lamprou niet wist te passeren, en Justin Hoogma, die op de paal kopte, maar was het Gyrano Kerk die FC Utrecht opnieuw op voorsprong zetten.

Met nog een kwartier op de klok had FC Utrecht moeite om de 2-1 voorsprong te verdedigden. Maarten Paes greep enkele keren goed in en Tommy St. Jago was belangrijk met een lijnredding. Vijf minuten voor het einde viel de beslissing. Sander van de Streek kopte raak uit een hoekschop en bepaalde de eindstand op 3-1 in het voordeel van FC Utrecht.