Mahi moet nóg beslissender worden: ''Symbolisch voor zijn seizoen''

Mahi utrecht 6029595610801
Mahi utrecht 6029595610801 Foto: © Pro Shots

Mimoun Mahi moet nóg beslissender worden voor FC Utrecht. Die conclusie trekt Tim Reedijk, clubwatcher van FC Utrecht voor het Algemeen Dagblad. Tegen RKC Waalwijk scoorde hij de 0-1, maar hij had er voor rust twee of drie moeten maken.

'In zekere zin is de partij die Mahi zaterdag op de mat legde wel symbolisch voor het eerste seizoen van de 26-jarige aanvaller in het shirt van FC Utrecht. Een vlijmscherpe Mahi had hoger in de topscorerslijsten gestaan, zo vogelde statistiekenbureau Opta uit. Sterker nog, Mahi krijgt per 90 minuten betere kansen dan topscorer Giorgos Giakoumakis van VVV-Venlo', aldus Reedijk.

'De cijfers van Mahi zijn prima, maar hadden dus nóg beter kunnen zijn. Een efficiëntere Mahi had hoger in de topscorerslijsten met waardevolle eredivisiespelers gestaan. Volgens statistiekenbureau Opta gaat Mahi de laatste weken wel beter met zijn kansen om dan in het begin van het seizoen.'