Gyrano Kerk

Niemand had verwacht dat Gyrano Kerk na de zomer van 2020 nog onder contract zou staan bij FC Utrecht, maar niets bleek minder waar. De smaakmaker was een gewild object op de transfermarkt en kon rekenen op de belangstelling van veel buitenlandse clubs, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Jeugdexponent
En dus is Kerk nog altijd te bewonderen in De Galgenwaard. De watervlugge aanvaller is een jeugdexponent van FC Utrecht, dat hem in 2012 oppikte bij de gerenommeerde amateurclub AVV Zeeburgia, waar hij op zestienjarige leeftijd al onderdeel uitmaakte van de hoofdmacht. De ster van Kerk was rijzende en amper twee jaar nadat hij bij FC Utrecht neerstreek, maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal.

Uitstapje naar Helmond Sport
Tot een doorbraak kwam het aanvankelijk echter nog niet. Kerk werd in het seizoen 2015/2016 verhuurd aan Helmond Sport. Bij de eerste divisionist was Kerk een vaste waarde en met 34 wedstrijden als bagage keerde hij terug in Utrecht.

Doorbraak bij FC Utrecht
Na een half seizoen bij Jong FC Utrecht, maakte hij halverwege het seizoen 2016/2017 de overstap naar het eerste elftal. Sindsdien werd Kerk met het seizoen beter en belangrijker en is hij niet meer weg te denken uit de Utrechtse basiself.

Transfersoap
In de zomer van 2020 leek het erop dat Kerk zou vertrekken. Onder meer het Engelse Leeds United en de Italiaanse clubs Cagliari en Hellas Verona hadden hun zinnen gezet op Kerk. Ook vanuit Spanje informeerden clubs bij technisch directeur Jordy Zuidam naar Kerk. Tot een miljoenenbod waar FC Utrecht zich in kon vinden kwam het echter niet. Zodoende heeft Kerk bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2023, dat hem ongetwijfeld een fraai salaris oplevert.

Privéleven
Ondanks dat Kerk in Nederland geboren is, mag hij ook voor het nationale elftal van Suriname uitkomen. Zijn ouders zijn van Surinaamse afkomst. Over het privéleven van Kerk is verder weinig bekend, zo blijft ook de vraag of hij wel of geen vriendin heeft onbeantwoord.

Gyrano Kerk-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Gyrano Kerk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties