Velanas: ''Ik ben er van overtuigd dat ik de stap kan maken''

Velanas 5fb8ede7eb87b
Velanas 5fb8ede7eb87b Foto: © Pro Shots

Odysseus Velanas bereikte een mooie mijlpaal tegen Helmond Sport. Hij speelde zijn honderdste wedstrijd in het betaalde voetbal, waarvan er 98 bij Jong Utrecht waren.

''Een doelpunt, een overwinning en honderd wedstrijden'', vatte hij na de 1-2 overwinning zijn bijzondere avond samen voor de camera van FOX Sports. ''Ik vind ze alle drie heel lekker, maar de drie punten zijn uiteindelijk het belangrijkste. Ik vond dat de afstanden tussen de linies te groot werden, waardoor we aan de zijkanten onnodig in de problemen kwamen. In de rust hebben we dat goed besproken, dus in de tweede helft zag het er een stuk beter uit.''

Honderd duels is een mooie mijlpaal, maar Velanas kan niet helemaal tevreden zijn. ''Natuurlijk hoop je dat je na één of twee seizoenen bij Jong in het eerste speelt. Het is voor mij met vallen en opstaan gegaan. Ik heb een mindere periode gehad en afgelopen seizoen had ik juist een betere periode. Ik moet me hier gewoon laten zien. Ik ben er van overtuigd dat ik uiteindelijk wel de stap kan maken als ik zo doorga'', besluit hij positief.