Van der Venne woest: ''De eerste helft was FC Utrecht veel beter''

Van der venne 60447afd5674d
Van der venne 60447afd5674d Foto: © Pro Shots

Richard van der Venne was boos na de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad kreeg in blessuretijd een makkelijk gegeven strafschop.

''Ik heb van meerdere mensen gehoord dat het geen penalty was, dus ik ben benieuwd'', vertelt de middenvelder, die bij ESPN de beelden bekijkt. ''Even serieus, dat is toch geen penalty? Sjonge jonge jonge, schandalig man. En dan gaat hij niet eens kijken? Daar snap ik echt helemaal niets van. Schandalig, ik heb er echt geen woorden voor. We worden gewoon genaaid.''

Van der Venne zorgde voor de gelijkmaker, maar van die blijheid was niets meer over na de 1-2 nederlaag. ''We hadden minimaal een punt moeten hebben, dat is mijn mening. Misschien hadden we wel recht op een overwinning, als je de tweede helft bekijkt. In de eerste helft was Utrecht natuurlijk veel beter en hadden ze meer kansen. Toen hadden ze ook 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, maar dat gebeurde niet.''