Django Warmerdam

Django Warmerdam streek in de zomer van 2020 neer bij FC Utrecht. Het was de eerste aanwinst van die transferwindow voor technisch directeur Jordy Zuidam, die de linksback al in februari 2020 wist vast te leggen. Warmerdam werd door FC Utrecht transfervrij overgenomen van FC Groningen en tekende in De Galgenwaard een contract voor drie seizoenen.

Jeugdopleiding bij Ajax
Zijn eerste stappen op een voetbalveld zette Warmerdam bij de amateurs van VV Foreholte, waar hij werd gescout door Ajax, dat hem in 2003 naar De Toekomst haalde. Zijn volledige jeugdopleiding genoot Warmerdam in Amsterdam. Met Ajax O19 speelde hij in de UEFA Youth League en in Jong Ajax speelde Warmerdam 52 duels in de Keuken Kampioen Divisie, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet.

FC Groningen
Ajax verhuurde Warmerdam voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 aan PEC Zwolle, waar hij zijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie afwerkte. Ondanks dat Warmerdam na dat jaar nog een contract voor één seizoen had bij Ajax, besloot FC Groningen hem over te nemen. Bij FC Groningen groeide Warmerdam uit tot een vaste waarde als linksback.

International van Jong Oranje
Warmerdam maakte in 2015 een korte periode onderdeel uit van Jong Oranje, waarvoor hij in totaal vier duels speelde. Warmerdam behoorde tot de 25-koppige selectie van bondscoach Remy Reijnierse die deelnam aan een internationaal jeugdtoernooi in het Franse Toulon. Tijdens het eerste duel van dat toernooi maakte Warmerdam zijn debuut. Tegen Costa Rico kwam hij als invaller in de ploeg voor Thom Haye.

Voetbalfamilie Warmerdam
Warmerdam is de broer van Donny Warmerdam, die ook aast op een doorbraak als betaald voetballer. Donny Warmerdam speelt in de jeugd van Ajax, de club waar dus ook zijn broer zijn jeugdopleiding genoot. Tot slot, Django Warmerdam is gelukkig in de liefde en heeft een relatie met zijn vriendin Sophie.

Django Warmerdam-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Django Warmerdam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties